Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem
Muziek is beleven!

Nieuws.


Hieronder een overzicht van de belangrijkste nieuwsberichten over onze vereniging. Houd onze sociale media in de gaten voor meer nieuws.



 HOOFDNIEUWS 

15.07.24 | RONDGANG DOOR HATTEM ALS AFSLUITING SEIZOEN
Fanfarekorps Ons Genoegen heeft het seizoen op 15 juli jl. afgesloten met een muzikale rondgang door de ABC-buurt van Hattem. De rondgang werd zeer gewaardeerd door het toegestroomde publiek, dat langs de straat genoot van de vrolijke muzikale klanken van het korps. Hoewel het aantal rondgangen de laatste decennia is afgenomen, blijft het marslopen een traditie die het korps in ere wil houden. In het jubileumjaar kon een muzikaal straatoptreden in de eigen stad natuurlijk niet achterblijven. De rondgang (en het seizoen) werd afgesloten met een borrel bij het verenigingsgebouw. Begin september gaan de repetities weer van start. Foto: Gradus Dijkman.


Foto: Gradus Dijkman



22.06.24 | GESLAAGD ZOMERCONCERT TIJDENS LANGSTE DAG HATTEM
Het A-orkest van Fanfarekorps Ons Genoegen heeft tijdens de Langste Dag van Hattem (22 juni jl.) een concert gegeven samen met Uptown Coverband. Evenals voorgaande jaren vond het concert plaats bij Eetcafé De Kruusing in de Kruisstraat. Het was, mede door het goede weer, een succesvolle avond waar het orkest met plezier op terug kijkt.


Foto: Harry Schoonhoven.


06.04.24 | JUBILEUMCONCERT ONS GENOEGEN MET PATER MOESKROEN
Met een geweldig concert heeft Fanfarekorps Ons Genoegen de festiviteiten rondom het 125-jarig jubileum muzikaal ingeluid. Met medewerking van de band Pater Moeskroen werd het een feestelijke avond. Onder het mom: “Als je een feestje viert, moet je dat met iedereen doen”, deden alle geledingen van Ons Genoegen mee aan het jubileumconcert in De Marke. Het optreden van de band Pater Moeskroen maakte het muzikale feest compleet.



 OVERIG NIEUWS 

05.01.24 | NIEUWJAARSRECEPTIE START 125-JARIG JUBILEUM ONS GENOEGEN

Op 5 januari 2024 werd er door alle aanwezigen geproost op een gelukkig, gezond en muzikaal 2024. Dit jaar bestaat Ons Genoegen 125 jaar. Hier werd nadrukkelijk bij stilgestaan. 


Ook werden er leden gehuldigd voor hun langjarig lidmaatschap, namelijk John Schuurman (40 jaar) en Tom Balster (12,5 jaar). Ook Leo Harmsen is dit jaar jubilaris (50 jaar). Hij kon niet aanwezig zijn, maar willen deze mijlpijl natuurlijk niet onbenoemd laten. Namens de vereniging, van harte gefeliciteerd met jullie jubilea!


31.12.23 | JAAROVERZICHT ONS GENOEGEN IN 2023 IN 23 FOTO'S
Hoe kun je het jaar beter afsluiten dan met een foto-compilatie van de leukste momenten van het afgelopen jaar? Bekijk de 23 geselecteerde foto's hier!


Met onder meer foto's van Shaffy & Brass en het Zomerconcert bij Eetcafé De Kruusing.



Kerstconcert 2023

18.12.23 | SFEERVOL KERSTCONCERT IN ANDREASKERK 
Op 18 december 2023 gaven Ons Genoegen en het Hattems Mannenkoor hun traditionele Kerstconcert in de Andreaskerk in het centrum van Hattem. Solist was tenor Aart Mateboer uit Kampen.


Ons Genoegen speelde aan aantal sfeervolle koralen, waaronder Ich Steh An Deinen Krippen Her (J.S. Bach) en I'll Walk With God (Nikolaus Brodzsky), afgewisseld met swingende kerstnummers, zoals Cool Yule en Sounding Joy.




24.06.23 | ONS GENOEGEN & BAD SHOES MAKEN ER EEN ZOMERS STRAATFEEST VAN
Tijdens de Langste Dag van Hattem op 24 juni 2023 gaf Ons Genoegen een concert is samenwerking met de Coverband Bad Shoes. Na een spetterend zomers optreden van het A-orkest, met hits van onder meer ABBA, Jackson 5 en Van Dik Hout, zette Bad Shoes het centrum van Hattem op zijn kop. Er werd tot in de late uurtjes gedanst op straat in het historische centrum van Hattem.



Met dank aan Bad Shoes, Eetcafé De Kruusing en de concertsponsoren Regiobank Hattem, Bultman-Hartholt, Traffic Supply NL en Ondernemersfonds Hattem.


14.05.23 | 'ONS GENOEGEN SCHITTERT TIJDENS SHAFFY & BRASS'
Op 13 mei 2023 gaf het A-orkest van Ons Genoegen een bijzonder fraai concert, dat in het teken stond van de levensliederen van Ramses Shaffy. Met medewerking van zangers Michelle van Hautem en bastrombone-solist Jos Jansen werden de bekende chansons van Shaffy, waaronder Sammy, We Zullen Doorgaan en Pastorale met verve gebracht. 



Bekijk meer foto's van het concert (met dank aan Harry Schoonhoven). Lees ook het nieuwsbericht over het concert in weekblad De Hattemer.




18.12.23 | LAATSTE REPETITIE A-ORKEST IN 2023 IN KERSTSFEREN

Dat was 'm dan weer, de laatste repetitie van 2023. Traditioneel komen de muzikanten én dirigent in hun mooiste kerstoutfit naar de laatste repetitie van het jaar! Tijdens de repetitie zijn de 'puntjes op de i' gezet voor het Kerstconcert op 23 december a.s. Zien we u daar?


09.12.23 | TREKKING NAJAARSVERLOTING ONS GENOEGEN 2023

Op zaterdag 9 december heeft de trekking van de Najaarsverloting plaatsgevonden onder toeziend oog van de notaris. De drie hoofdprijzen zijn gevallen op lotnummers:


2273 Makita boormachine

2497 Haakse slijper

1046 Melkopschuimer


Bekijk hier alle winnende lotnummers. Veel plezier met de gewonnen prijzen!


De volgende Najaarsverloting zal plaatsvinden op 7 december 2024. In de weken voorafgaand kunt u uw loten kopen bij één van onze leden.

Foto door Janosch Diggelmann van Unsplash





 ARCHIEF 

De komende tijd zal onze nieuwspagina worden bijgewerkt met eerdere nieuwsberichten (archief).

 
 
 
Instagram